Werkwijze
Ik haal je thuis op, of we spreken buiten op school af, en gaan dan daar in de buurt wandelen. Al lopend gaan we praten over jou, over dingen die jou blij maken, die bij jou horen, maar ook wat jij lastig vindt en wat er voor nodig is om daar geen last meer van te voelen. Het is vaak makkelijker praten als je niet iemand de hele tijd hoeft aan te kijken. We kunnen staren naar de natuur, zittend op een bankje of op de grond als je die dag niet zo’n zin hebt om te lopen, of we gaan een stuk wandelen. Allemaal goed!

Kennismakingsgesprek
We starten met een gratis kennismakingsgesprek van max. 30 minuten. Dan krijg je een indruk wie ik ben en of dat bij je past. Zo ja, dan bespreken hoe vaak we afspreken en plannen we alvast wat in.
Vooral zonder ouders
De nadruk ligt op gesprekken met jou als jongere of (jong)volwassene. Maar: sociale relaties zijn belangrijk in ons leven. We zullen samen kijken hoe het gaat met jou in relatie tot belangrijke anderen en als het nodig is deze mensen uitnodigen. Bijvoorbeeld om te bespreken hoe die persoon meer steunend kan zijn voor jou, of om iets uit te spreken wat je alleen lastig vind.
Ik zal niet zonder jouw toestemming contact met derden opnemen, hier maken we samen afspraken over.
Voorbeelden van wat we samen kunnen doen
Het belangrijkste wat we doen is al wandelend met elkaar praten. Tijdens het wandelen kunnen we de natuur actief gebruiken als dat passend is. Ik vraag je bijvoorbeeld om om je heen te kijken en te vertellen wat je dan opvalt. De natuur kan ons zo helpen om symbool te staan voor dingen uit ons leven. We kunnen bijvoorbeeld een kruispunt gebruiken om keuzes die je hebt te maken uit te beelden en te gaan ‘uit proberen’. De natuur helpt ons zo een handje!
Andere oefeningen kunnen zijn:
- inzicht krijgen in boosheid (met behulp van zogenaamde ‘boosheidsthermometer’)
- onderzoeken welke gedachten in jouw hoofd spoken die maken dat je je rot voelt en leren hoe je deze kan temmen
- jouw plek in het gezin (familie ‘opstellen’ met behulp van elementen uit de natuur of als we binnen blijven met kaartjes)
- rust terug krijgen in het lijf bij spannende momenten (ademhalingsoefeningen)
- oefeningen voor kinderen met gescheiden ouders (KIES voor mij)

