Werkwijze

Al lopend gaan we praten over jou, over dingen die jou blij maken, maar ook wat jij lastig vindt. Dit doen we vooral buiten. Het is vaak makkelijker praten als je niet iemand de hele tijd hoeft aan te kijken.

Corona

Hoe gaat het met de begeleiding nu in de coronatijd? Praktijk Uitgelaten volgt de RIVM-richtlijnen. Mocht je last hebben van verkoudheidsklachten (als niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging tot 38 graden), koorts, en/of benauwdheidsklachten, dan kunnen we de afspraak verzetten òf via beeldbellen laten verlopen. Mocht je je sowieso prettiger voelen bij beeldbellen, dan kan je dit aangeven.

Verder gelden de algemene hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

We gaan vaak het bos in!

Kennismakingsgesprek

We starten met een gratis kennismakingsgesprek van max. 30 minuten.  Dan krijg je een indruk wie ik ben en of dat bij je past. Zo ja, dan bespreken hoe vaak we afspreken en plannen we alvast wat in.

Zonder ouders

De nadruk ligt op gesprekken met jou als jongere of (jong)volwassene. Mocht het echt nodig zijn, dan kan ik ook partijen als ouders en de school betrekken. Ik zal niet zonder je toestemming contact met derden opnemen, hier maken we samen afspraken over.

Voorbeelden van wat we samen kunnen doen

Het belangrijkste wat we doen is al wandelend met elkaar praten. Tijdens het wandelen gebruiken we de natuur actief. Ik vraag je bijvoorbeeld om om je heen te kijken en te vertellen wat je dan opvalt. De natuur kan ons zo helpen om symbool te staan voor dingen uit ons leven. We kunnen bijvoorbeeld een kruispunt gebruiken om keuzes die je hebt te maken uit te beelden en te gaan ‘uit proberen’. De natuur helpt ons zo een handje!

Andere oefeningen kunnen zijn:

  • inzicht krijgen in boosheid (met behulp van zogenaamde ‘boosheidsthermometer’)
  • jouw plek in het gezin (familie ‘opstellen’ met behulp van elementen uit de natuur of als we binnen blijven met kaartjes)
  • rust terug krijgen in het lijf bij spannende momenten (ademhalingsoefeningen)
  • oefeningen voor kinderen met gescheiden ouders (KIES voor mij)

Aangesloten bij het SKJ
Aangesloten bij het SKJ
Aangesloten bij de BPSW
Aangesloten bij de BPSW
Gecertificeerd KIES-coach
Gecertificeerd KIES-coach

Onvrede melden
Aangesloten bij Er Is Iets Misgegaan klachtenregeling