Ik ben een kind of jongere

Ik ben Charlotte, je kan me het beste omschrijven als de wandelpsycholoog.

Als je dit nu leest, betekent het misschien dat je niet zo lekker in je vel zit. Dat je de laatste tijd wat vaker verdrietig, boos of bang bent of in de stress zit. Soms weet je hoe dat komt, maar misschien ook helemaal niet.

Ik wil je graag verder helpen! We kunnen samen kijken wat je nodig hebt om juist weer vaker blij te zijn. Ik heb veel gesprekken met jongeren gehad en ik hoor vaak terug dat ze bij mij helemaal zichzelf kunnen zijn. Dat vind ik heel erg belangrijk. Ik wil je niet veranderen, ik wil je alleen weer vaker zien lachen en positiever over jezelf horen praten. We kunnen samen gaan kijken hoe jouw omgeving jou kan helpen om dit vast te houden.

Ik vind het erg belangrijk dat je je prettig bij me voelt, dat je het gevoel krijgt ‘zij kan me wel helpen’. Als dat gevoel er niet is en niet komt, of er is iets wat ik zeg of doe wat niet voor jou helpt, is het goed dat je dat tegen me zegt (kan eventueel ook via je ouders). Je kan sowieso een keertje met me komen kennismaken. Kan je daarna gewoon zeggen of je wel of niet verder wilt.

Ik gebruik best wat humor, ik vind het belangrijk en fijn om veel te lachen. Lachen helpt ook om dingen te relativeren en niet alles zo serieus te nemen. Ik hoop dat ook dat je na een gesprek bij mij wegloopt met een glimlach.

Hoe zien die gesprekjes eruit? Nooit hetzelfde! We bespreken met elkaar wat voor jou werkt voor onze gesprekken, waar je zin in hebt op dat moment. Hou je van wandelen, wil je een voetbal mee, zullen we op kikkerjacht? Of heb je helemaal geen zin om te bewegen? Dan heb ik een heerlijke bank in mijn praktijkruimte om op neer te ploffen. Allemaal goed!