Over Charlotte

Ik ben Charlotte Bouma. Ik heb de opleiding psychologie bij de Universiteit Utrecht afgerond en ik ben aangesloten bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW). Ik heb in de jaren de nodige opleidingen en cursussen gevolgd en werkervaring gehad (zie hieronder).

Charlotte

Maar is dat nu wat mij omschrijft en hoe ik mijn werk doe? Nee, zeker niet! Ik geef geen therapie, ik stel geen diagnoses, vertel je niet over allerlei psychologische theorieën. Ik doe mijn werk vooral vanuit mijn hart en mijn nieuwsgierigheid in de ander. Het is meer begeleiden wat ik doe: luisteren naar jouw verhaal, jou motiveren en enthousiast maken over jezelf en meedenken over de keuzes die je hebt te maken.

Wat is mijn grootste motivatie om dit werk te doen, en vooral in mijn eigen praktijk? Ik kom uit een groot gezin, met veel jongens. Dat was altijd een drukke bende en gelukkig vaak gezellig. In die drukte was ik best stil en verlegen, ik had misschien onbewust bedacht dat ik er toch niet bovenuit zou komen en probeerde dit dan ook niet. Ik heb in die tijd wekelijks pianoles gehad bij een vrouw genaamd Wilma. In mijn herinnering waren we vooral aan het praten, het leren pianospelen was minder belangrijk. Wilma had alle aandacht voor mij, ze liet me merken dat ze in mij geloofde en zorgde er zo voor dat ik steeds meer mezelf durfde te laten zien en horen. Al jaren weet ik, ik wil de Wilma zijn voor anderen. Ik wil andere mensen ook dat gevoel geven, dat ze zich gezien en gehoord en gerespecteerd voelen. Dus dat is wat ik doe!

Opleiding

Kijk voor meer informatie op LinkedIn.