Ervaringen

‘Hij komt altijd zo vrolijk en wakker terug uit het gesprek met jou’.

Ik vind het zo fijn om met jou te praten! Je bent gezellig en ik kan open tegen je zijn. Ik merk dat ik buiten onze gesprekken ook meer open ben en minder last heb van de problemen rond mijn ouders.’

‘Onze zoon van 9 jaar had niet perse veel zin om te gaan praten, al wandelend in het bos. Maar na een paar keer rende hij al voor me uit en was hij sneller bij Charlotte dan ik. Charlotte is heel toegankelijk, onze zoon voelde zich snel op zijn gemak. Als ouders hebben wij ons gesteund gevoeld in het contact met school, wat hielp om een positieve verandering te bewerkstelligen.’

Als ik twee pluspunten mag noemen dan zijn het wel het gemak waarmee jij het vertrouwen van onze zoon gewonnen hebt. En de makkelijke en betrokken manier waarop we contact met jou op konden nemen op het moment dat de spanning hier iets te hoog opliep. En dat in een lastig Corona jaar.

‘Het is fijn om een plek te hebben waar ik alles mag zeggen wat ik wil. Ik hoef niet bang te zijn dat ik eén van m’n ouders kwets. Ik kan gewoon alles zeggen wat ik lastig vind. Charlotte luistert echt naar mij en denkt mee over wat bij mij past.’

‘Charlotte is iemand waar je je snel bij op je gemak voelt. Ze kan goed luisteren.’

‘Ik ben een tijdje best somber geweest. Ik vond het op school best zwaar en durfde dat niet goed te zeggen. Thuis wisten ze dat ook niet. Ik heb leren zeggen wat ik zo moeilijk vind en heb geleerd om sneller hulp te vragen.’

‘Charlotte heeft met me meegedacht over hoe ik meer vrienden kan maken. Ik vind dat best lastig, maar door er samen over te praten voelde ik dat ik leuk genoeg ben’.

‘In het begin dacht ik, moet dat lopen in het bos nou echt? Maar ik vind het eigenlijk best fijn.’